SOMMARPRESENTEN - Ville Viitaluoma klar för Örebro

Publicerad: 2014-06-16 13:02

Örebro Hockey ger fansen en riktig sommarpresent. Den finske forwarden Ville Viitaluoma är klar för klubben. Under OS-uppehållet lånade Örebro Hockey Viitaluoma från HPK och väl här gjorde finländaren stor succé direkt. Totalt spelade Ville 16 matcher för Örebro och gjorde nio mål och tre assist.

- Det känns naturligtvis jättebra att vi tecknat Ville för två år. Han var fantastiskt bra när han kom hit i vintras och har sedan dess varit ett huvudspår för oss men av respekt för HPK och hans kontrakt där har vi avvaktat. Vi vet exakt vilken typ av spelare vi får och Ville hade viljan att komma hit att spela, säger Pontus Gustafsson General Manager.

Den finländske forwarden hann verkligen göra avtryck i laget och staden under sin tid i Örebro.

- Det är roligt för föreningen att han ville komma hit till klubben och att det gick att lösa. Han visade under sin tid här att han är en rutinerad spelare och har en riktigt bra spelförståelse. Ville var verkligen en av de bidragande orsaker som gjorde att vi klarade oss kvar i SHL. Han blir nu en viktig pusselbit i lagbygget för att ta nästa steg och etablera oss som ett SHL-lag, säger huvudtränaren Kent Johansson.

Ville Viitaluoma kommer ansluta till laget i slutet på juli, lagom till isträningen startar.

- Det känns jättebra att komma tillbaka till Örebro, jag ser verkligen fram mot detta. Självklart var det ett svårt beslut eftersom jag hade kontrakt med HPK, men jag trivdes verkligen bra i Örebro under våren och jag ville verkligen tillbaka så när jag fick chansen från Örebro Hockey så var det ingen tvekan, säger Ville Viitaluoma.

Ville har totalt spelat 631 matcher i SM-Liiga och gjort 367 poäng. Viitaluoma kommer närmast från spel i finska HPK och kontraktet med Örebro Hockey gäller i två år.

 
Filip Nyängen
Press och Informationschef
filip.nyangen@orebrohockey.se
VILLE VIITALUOMA
Ville Viitaluoma
  • Född

    1981-02-16

  • Längd

    185 cm

  • Vikt

    93 kg

nationsflagga
Ville Viitaluoma

Född: 1981-02-16

Födelseort: Espoo

Ålder: 33

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd: 184cm

Vikt: 89kg

 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå