• Huvudsponsorer

Fre 06 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Örebro redo för Norrland

28 februari 2014 10:00

Idag sätter sig Örebro Hockey på planet och lyfter norrut för sista gången i denna grundserie. Destinationen är Coop Norrbotten Arena och motståndet heter Luleå. Till spel kommer laget med en riktig målfest bakom sig.


I onsdags drog SHL igång igen för Örebro Hockeys del. Det långa OS-uppehållet var till ända och laget gled ut på Behrn Arenas is och spelade kläderna av Frölunda. Hela 6-0 skrevs segersiffrorna till, vilket var lagets största seger säsongen.

- En bra start efter OS-uppehållet. Vi var tighta bakåt och höll emot på ett bra sätt när de hade sina lägen. Timpa var också riktigt bra och fick bra hjälp. Vi spelade lugnt och metodiskt, summerar Rolle Sätterman segermatchen.

Utöver den härliga segern och de tre poängen fanns det mycket annat att glädjas åt. Kanske allra främst Ville Viitalouma, som i sin debut för Örebro Hockey gjorde tre mål. Dessutom gjorde Brian Willsie, Brett Sterling och Jere Sallinen sina första matcher för klubben och såg riktigt pigga ut. Rolle är mycket nöjd med nyförvärvens start.

- Det är ju naturligtvis viktigt att de får visa upp vad de kan direkt. Det underlättar för gruppdynamiken och alltihopa. Nu har vi fått in klasspelare och det är kul, extra kul att de levererar direkt.

Nu är dock onsdagens seger lagd till handlingarna. Nya utmaningar och nya matcher väntar, med jämna mellanrum dessutom. Idag flyger laget för sista gången i grundserien till Norrland och för att möta Luleå. Men redan imorgon kväll tar man emot Brynäs hemma i Behrn Arena.

Inför matchen mot Luleå tror Rolle på en tuff uppgift. Motståndet är fyra i serien och mötet blir lagens sista i grundserien. I de fyra tidigare Örebro vunnit två och tagit sju av de tolv poängen. För att behålla den plusstatistiken gäller att upprepa onsdagens insats.

- Nej, men vi måste ha koll på dem och framförallt deras powerplay. Nu kanske Omark är med idag och då blir det en till att hålla koll på. Vi måste göra vårat, hålla oss till det taktiska och spela som i onsdags, förklarar Rolle.

Skadeläget är fortsatt jobbigt för laget. Mot Frölunda klev både Conny Strömberg och Jared Aulin av skadade, och ingen av dem spelar ikväll. Ur den sedan tidigare skadade kvartetten är Johan Wiklander närmast en comeback. Även Martin och Kåberg väntas vara tillbaka inom ett par veckor, avslöjar Rolle.

Att ha alla dessa skador innebär problem, i synnerhet då samtliga är forwards. Men Rolle lyfter fram den senaste tidens nyförvärv som räddningen.

- Det är tufft. Det är tur att Pontus gjort ett jäkla bra jobb med att plocka in de här fyra nya. Där har han gjort ett jättejobb.

Ikväll släpps pucken återigen för Örebro Hockey. Då går kampen för att nå tiondeplatsen vidare. Tillsammans ska laget jaga nya poäng.