• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Örebro vände och vann hemma mot Växjö Lakers

4 februari 2016 23:11

Efter tre raka förluster mot de regerande svenska mästarna tog Örebro revansch under torsdagskvällen och vände till slut dubbla underlägen till seger.


Torsdagens möte lagen emellan var säsongens fjärde där bortalaget Växjö inför kvällens drabbning vunnit samtliga. Det märktes tidigt att det var ett revanschsuget hemmalag som äntrade isen och bara några minuter in i matchen var Örebro otroligt nära att ta ledningen genom Johan Wiklander. Wiklander fick en delikat passning av Libor Hudacek men oturligt nog för Stockholmssonen blev träffen på pucken inte den bästa och Nihlstorp kunde rädda med benskyddet.

Nio minuter in i den första perioden drabbas Örebro av matchens första utvisning sedan Anders Eriksson varit uppe och viftat lite för högt med klubban. Örebro spelar tryggt och säkert i det numerära underläget och kan städa undan bortalagets powerplay utan några som helst bekymmer.

Med fem minuter kvar av den första perioden tar bortalaget ledningen genom Erik Josefsson. Ekbom slår en missriktad passning rakt i gapet på Linus Fröberg som i sin tur serverar Josefsson. Josefsson gör inga som helst misstag när han helt oattackerad får sikta in sig i slottet.

Örebro lyckas dock replikera omgående genom Kalle Olsson som på tennis sätter sitt sjätte mål för säsongen. En fantastisk styrning av Kalle som visar prov på ett volleyspel som hade fått självaste Ivan Lendl att bli grön av avund. Det bör också tilläggas att Örebro i sekvensen före Olssons kvittering fick straff efter att Weinstock blivit upphakad. Viksten lyckades dessvärre inte hitta luckan på Nihlstorp men vad gör det när Kalle Olsson fem sekunder senare bjuder på cirkuskonster. En jämn första period vilket också skottstatistiken 7-9 indikerar.

I upptakten av den andra perioden sätter bortalaget rejäl press i offensiv zon och Hodgman får till följd av detta åka och sätta sig två minuter för slashing. Växjö parkerar i offensiv zon men genom ett uppoffrande spel från bland annat Ekbom och några vassa räddningar från Hudacek klarar Örebro till slut upp situationen.

11.20 in i den andra perioden åker gästerna på sin första utvisning för kvällen. Det är Cory Murphy som får syna botbänken efter att han slashat Wiklander över vänsterarmen. Örebro får inte riktigt till spelet i det numerära överläget utan den bästa chansen skapades när Hodgman på egen hand stod för en soloåkning i offensiv zon. Strax efter att bortalaget blivit fulltaliga får man återigen spela i numerärt underläge. Den här gången är det gästernas Alexander Johansson som får åka och sätta sig två minuter. Örebro får inte till det denna gång heller utan man slarvar istället på offensiv blå och en påpasslig Erik Josefsson snor pucken från Krejcik. Josefsson får öppen gata och åker raka vägen mot mål innan han avlossar ett skott som Hudacek är på men inte lyckas hålla.

I slutskedet av den andra perioden står Martin Johansson för en otroligt viktig kvittering. Snyggt framspelad av Squires vandrar Johansson in från vänster och sätter dit pucken i krysset bakom en chanslös Nihlstorp.

I inledningen av den tredje perioden kommer mycket att handla om Justin Hodgman. Bara minuten in i perioden hamnar kanadensaren och Nihlstorp i en duell om en förlupen puck men komiskt nog får ingen av aktörerna pucken under kontroll. Bara minuter senare är Hodgman nära att ge Örebro ledningen två gånger om när han trampar in mot kassen och först skjuter för att i nästa läge hugga på egen retur. Nihlstorp lyckas på något vis rädda pucken båda gångerna och till slut också blockera.

10.38 in i den tredje perioden tar Örebro för första gången i matchen ledningen genom Petr Zamorsky. Anders Eriksson vinner tekningen till Zamorsky som drar till direkt. Nihlstorp är skymd och hinner knappt reagera innan tjeckens skott letat sig in i mål.

Med fem minuter kvar av matchen åker Martin Johansson ut två minuter för en slashing men Örebro kan genom ett uppoffrande försvarsspel freda målet och spela av matchen.

En smånöjd Kent Johansson sammanfattar matchen.

– Första perioden är hyfsat jämn tycker jag, kanske lite övertag för Växjös del. Andra perioden är helt och hållet Växjös. Vi får visserligen två powerplay men där gör vi inga mål utan släpper istället in ett. Vi lyckas dock kvittera i slutet av den andra perioden vilket givetvis är viktigt för vår del. De har mer puck än oss i sista perioden men skapar inte så mycket. Vi lyckas reda ut det i dag även om vi inte hade samma energi som senast mot Malmö. Det är starkt av grabbarna att kriga till sig tre poäng även om vi har lite tur den här matchen.

Kvällens seger innebär att Örebro nu enbart har tre poäng upp till kvällens motståndare Växjö på en åttondeplats i tabellen samtidigt som gapet ner till Malmö på en elfteplats nu är hela 16 poäng.