• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Bobbo: ”Jag hade gjort vad som helst för Adolfssons hår”

5 februari 2016 19:24

Inför lördagens heta drabbning mot Brynäs ringde vi upp Karlskronasonen Bobbo Petersson. Det blev ett samtal om att komma väl förberedd till match, Adolfssons perfekta hår och Bobbos favoritsyssla här i livet - att ta det lugnt. När vi strax efter lunchtid på fredagen når Bobbo är han i fullt sjå med att utöva sin favoritsyssla.


En slumrande Bobbo sammanfattar gårdagens insats mot Växjö.

– Vi gör väl kanske inte världens bästa match och skapar egentligen inte så mycket framåt, men å andra sidan spelar vi väldigt tight i defensiven och Julle är grym i målet. Spelet funkade inte riktigt lika bra under gårdagen som det gjorde mot Malmö. Trots detta visar vi styrka och kommer tillbaka från underläge två gånger om och vinner till slut matchen.

Trots att spelet inte stämde helt hundra menar Bobbo att laget kan ta med sig flera saker från matchen.

– Vi tar med oss noggrannheten i egen zon och även detaljer i defensiven som vi gjorde väldigt bra. Efter förlusterna mot Karlskrona har vi de två senaste matcherna hittat tillbaka till hur vi ska spela. Det är lätt att ibland försöka för mycket och kanske slå lite väl konstruktiva passningar i egen zon, det måste vi se upp med. Värdera situationer är otroligt viktigt när det går så snabbt som det gör på isen.

När vi i förra veckan ringde upp Martin Johansson inför back to back-mötet mot Karlskrona frågade vi vilka egenskaper han skulle vilja sno från sina lagkamrater. Martin nämnde då Bobbos morgonpigghet som en av egenskaperna han själv skulle vilja ha. Att han skulle vara morgonpigg är något som Bobbo själv har svårt att skriva under på.

– Fråga min sambo om hur pigg jag är på morgonen, jag tror inte hon håller med Martin riktigt. Jag vet inte vart Martin fått detta ifrån men å andra sidan är han ju konstant trött så. Det är väl snarare Martin som är trött än jag som är pigg skulle jag tro.

Om Bobbo istället hade fått sno någon egenskap från en lagkamrat är han klar och tydlig med vad detta hade varit.

– Adolfssons hår är fantastiskt. Han har aldrig en dålig hårdag den killen. Även om han precis tagit av sig hjälmen efter träningen ligger vartenda hårstrå på plats, det är helt otroligt. Jag hade gjort vad som helst för att ha Adolfssons hår. Joel Mustonens engelska är inte heller att leka med, han är ett riktigt språkfenomen Joel. På isen är det många egenskaper som jag skulle vilja ha. Martins handledsskott som han återigen visade prov på i går är något som jag gärna hade haft. Hellströms tuffhet och Libors handleder är andra egenskaper som jag gärna hade haft.

Bobbo gör för närvarande sin fjärde säsong i Örebro Hockey sedan han säsongen 2013-14 kom till klubben på lån från Linköping och det är inget snack om att han trivs som fisken i vattnet.

– Jag trivs jättebra i Örebro och det börjar mer och mer kännas som hemma. Mina lagkamrater här i klubben är fantastiska och även alla andra människor som arbetar inom klubben. Jag kunde helt enkelt inte begära mer utav livet och även privat rullar allt på väldigt bra.

Att Bobbo är en trygg kille som är nöjd med vad livet har att erbjuda är något som genomsyrar vårt samtal. På frågan om han överhuvudtaget har något som han skulle vilja ändra på säger Bobbo:

– Jag vill givetvis bli en bättre hockeyspelare. Det finns fortfarande oerhört mycket att jobba på i mitt spel och det är något jag försöker utveckla varje dag. Givetvis vill jag förbättra allt i mitt spel men ska jag välja ut något specifikt är det mitt offensiva spel. Jag strävar efter att bli bättre och tryggare med pucken, skjuta bättre och bli lite snabbare på isen.

Att Bobbo har tydliga drömmar och målsättningar råder det inga tvivel om.

– På kort sikt drömmer jag om att ta ett SM-guld med Örebro. Det skulle vara helt fantastiskt att stå på Stortorget och fira med hela staden. Att någon gång få testa på landslagsspel hade givetvis varit trevligt och kanske också att i framtiden få testa på spel utomlands.

Att komma väl förberedd är något som enligt Bobbo är A och O om man vill komma någonstans här i livet.

– Det gäller att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Att vila och återhämta sig när man inte tränar och spelar matcher är viktiga faktorer för att kunna prestera så bra som möjligt.

Att vila och återhämta sig är något som Bobbo ägnar mycket tid åt när han inte står på ett par skridskor.

– Jag är väldigt enkel av mig, tråkig kanske är rätt ord. Mitt liv är egentligen rätt inrutat och så länge jag får umgås med min sambo och hund är jag nöjd. TV-serier är något som jag också ägnar mycket tid åt, det finns helt enkelt en hel del att titta på.

På lördagskvällen väntar ett hett möte mot seriesexan Brynäs i Gavlerinken Arena. Det blir säsongens fjärde möte lagen emellan där Örebro hittills har dragit det längsta strået och vunnit två av matcherna. En tuff bortamatch men Bobbo tror sig ha receptet för seger.

– Vi ska fortsätta på samma sätt som vi gjort nu efter nyår med undantag för matcherna mot Karlskrona givetvis. Jobbar vi bara för varandra på isen och är noggranna med allt vi gör så har vi en otroligt bra chans att vinna matchen. Det är en bortamatch så förhoppningsvis kommer Brynäs försöka vara det lite mer spelförande laget och vi kan få fina lägen att kontra.