• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

Örebro Hockey föll med uddamålet

6 februari 2016 22:11

Trots en rejäl uppryckning i period två och tre orkade inte Örebro komma tillbaka från ett 3-0-underläge.


Precis som förra lördagen mot Karlskrona började även denna match på värsta tänkbara sätt. Bara minuten in i matchen drar Greg Squires på sig en utvisning och hemmalaget behöver inte mer än 30 sekunder för att ta ledningen. Nick Johnson spelar in pucken framför mål och oturligt nog träffar den Motins skridsko och glider in bakom en chanslös Hudacek. Bara minuten efter hemmalagets ledningsmål utökar Brynäs ledningen genom Lucas Carlsson. Carlsson hämtar pucken vid egen blå och kör sedan slalom genom Örebrolaget innan han, helt fri med Hudacek, sprätter upp pucken i nättaket.

Som om inte detta vore nog gör också Brynäs 3-0 9.14 in i den första perioden. Blomqvist sliter sig loss från markeringen och får en fin passning från Olden. Hudacek tar Blomqvists första avslut men är sedan chanslös på returen. Bara sekunder efter Blomqvist mål drar hemmalagets Greg Scott på sig en utvisning. Örebro lyckas etablera tryck i offensiv zon och efter en rejäl upprullning får Libor öppet mål och ska bara till att raka in pucken i öppen kasse, men inget vill sig för Örebro och Libor missar målet. Örebro spelar visserligen upp sig något under periodens slutskede men de där riktigt klara chanserna lyser med sin frånvaro.

En besviken Kent Johansson inför den andra perioden.

– Jag trodde vi hade studsat tillbaka med två segrar på slutet. Nu ser det återigen ut på samma sätt som mot Karlskrona. Vi får helt enkelt inte rasa ihop som vi gör där ute på isen. Jobbet utan puck är för dåligt i den första perioden och nästa mål blir givetvis helt avgörande för den här matchens utgång.

Även i inledningen av den andra perioden drar Örebro på sig en utvisning. Zamorsky orkar inte riktigt hänga med när Blomqvist snurrar och får sätta sig två minuter för fasthållning. Örebro stressar hemmaspelarna på ett effektivt sätt och Brynäs lyckas inte etablera något spel.

5.58 in i den andra perioden reducerar Örebro. Det är Marcus Weinstock som håller sig framme på en retur efter ett backskott från Krejcik. Örebro får energi efter reduceringen och skapar en handfull halvchanser. Som en följd av intensiv Örebropress får hemmalagets Petr Vrana åka och sätta sig två minuter för tripping. Örebro sätter rejäl press på Brynäs i det numerära överläget men har svårt att komma till skott. Örebro spelar upp sig rejält i den andra perioden, vilket också skottstatistiken 5-13 indikerar.

Målskytten Marcus Weinstock efter den andra perioden.

– Vi kommer ut bättre här i den andra perioden. Det är ett svårt läge när man ligger under med 3-0 redan efter första perioden. Det gäller att inte bara komma ut och tokköra för då blir vi straffade som mot Karlskrona förra lördagen. Jag tycker att vi här i den andra perioden lyckas hitta ett bra sätt att spela på och jag hoppas vi kan fortsätta på samma sätt nu i tredje.

Den tredje perioden inleds trevande med ett defensivt Brynäs och ett Örebro som försöker men har svårt att komma in framför Starkbaum i hemmamålet. Med nio minuter kvar av den tredje perioden får Örebro ett gyllene tillfälle att reducera när Johan Alcén i hemmalaget slår en slarvig puck-out. Bara sekunder in i det numerära överläget får Viksten en fantastisk chans att reducera när han fri i slottet får pucken. Dessvärre hoppar pucken till precis när Daniel ska till att skjuta och skottet blir misslyckat och Starbaum kan rädda. Det vill sig inte riktigt denna gången heller i det numerära överläget och trots intensiv press lyckas hemmalaget freda målet. Trots att Örebro har svårt att skapa något i den tredje perioden lyckas ändå Martin Johansson med knappt fem minuter kvar av matchen reducera. Zamorsky slänger iväg ett skott som Johansson på något märkligt sätt lyckas få in i mål.

Trots ett försök till anstormning på slutet vill det sig inte riktigt denna lördagskväll i Gävle och laget får tyvärr vända hem skutan till Örebro utan några poäng i bagaget.