Örebro Hockey avslutar med derby

Publicerad: 2013-12-14 08:49

Örebro Hockey laddar upp för en sista kraftansträngning. Färjestad kommer ikväll på besök till Behrn Arena, då lagen spelar den avslutande omgången före juluppehållet. Inför säsongens  fjärde derby berättar Daniel Sondell och Marcus Weinstock om hur temperaturen i laget är.

Torsdagens mycket viktiga möte med AIK slutade med en tung 1-4-förlust för Örebro Hockey. Laget hade en tuff start med 0-2-underläge efter fyra minuter. En av många som var besvikna över förlusten var backen Daniel Sondell.

- Ja AIK var effektiva. De hade väl under 18 skott och gjorde fyra mål, samtidigt som vi hade nästan 40 skott och gjorde ett mål. Sen fick vi den dåliga starten som kommer både av tillfälligheter och att vi inte riktigt var fokuserade. Det var en tung start men jag tycker att vi skapade mycket, kommentarer Daniel förlusten.

Men på fredagskvällen slår han fast att AIK-matchen nu är lagd till handlingarna. Istället handlar allting om att förbereda sig för lördagens heta möte med Färjestad. Ett nytt viktigt möte väntar, men att kunna ladda om från torsdagens förlust ska inte vara några problem enligt Daniel.

- Det är nog inga problem. Det är ju Färjestad hemma så det blir kul och säkert mycket folk. Vi har haft ganska jämna matcher mot dem, så det blir ett krig där ute och det gäller att ta vara på chanserna.

En annan spelare som tar sikte på revansch är Marcus Weinstock. Matchen blir extra speciell för hans del, då han vuxit upp med Färjestad som sin moderklubb. Under gårdagen laddade Marcus och övriga laget upp inför mötet.

- Vi har pratat igenom torsdagen lite grand. Det handlade om vad vi ska tänka på och vad vi ska ta med oss. Sen har vi tränat och laddat om för Färjestad, berättar Marcus.

Lördagens möte mot Färjestad blir säsongens fjärde lagen emellan. Samtliga tidigare har gått till straffar, där Färjestad vunnit två och Örebro en. Daniel tror på en jämn och tight match även denna gång, där det gäller att ta vara på sina chanser. Han får medhåll från Marcus som lyfter fram Örebros tidigare prestationer i derbyna.

Vi går i juletider och det innebär givetvis att även SHL går mot en viloperiod. Dagens omgång blir Örebros sista före ett elva dagar långt uppehåll. Den längre vilan gör att man ta gå all-in ikväll, det menar Marcus.

- Man kan ju tömma sig fullt ut liksom. Det är inte att spara på någonting utan att köra på för fullt ikväll.

Örebro gör sig nu redo för att sätta punkt för en period av hårt matchande. Självklart vill man avsluta med en seger, inte minst med tanke på hur tabellen ser ut.

- Det behöver vi verkligen, både för tabelläget och för laget. Det är alltid skönt att få gå på träningsvecka med en vinst. Så det vore härligt med seger, avslutar Daniel.

Ikväll klockan 18.30 släpps pucken i Behrn Arena. Det är dags för säsongens fjärde derby och för den sista matchen innan jul. Örebro Hockey och hela Behrn Arena ska tillsammans göra det till en fin avslutning.

 
Hannes Feldin
Skribent
ÖREBRO - FÄRJESTAD
Lördag 14 december  18:30
Behrn Arena
  biljett
Marcus Weinstock
Marcus Weinstock
 • Född

  1984-02-15

 • Längd

  184 cm

 • Vikt

  90 kg

 • Profil »

klubblogo
Daniel Sondell
Daniel Sondell
 • Född

  1984-03-01

 • Längd

  185 cm

 • Vikt

  92 kg

 • Profil »

klubblogo
 

E-post: info@orebrohockey.se

Kansli: 019 - 13 00 30

Fax: 019 - 13 00 31

 

Copyright © 2013-2016 Örebro Hockey

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: NPP Reklambyrå