• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Jalvanti: ”Det ska bli fantastiskt kul att spela i Behrn Arena med landslaget”

10 februari 2016 22:42

Under torsdagens match mellan Tre Kronor och Finland kommer det finnas en spelare från Örebro Hockey på isen. Vi ringde upp Örebro Hockeys backklippa Joonas Jalvanti för att höra hur tankarna går inför morgondagens match.


– Det ska bli fantastiskt kul att spela i Behrn Arena med landslaget. Jag har sett fram emot de här två matcherna länge. Det är andra gången jag är uttagen i det finska landslaget så självklart betyder det oerhört mycket för mig.

Att det finns en speciell relation lagen emellan är något Joonas väljer att framhålla.

– Det är en väldigt speciell relation mellan Sverige och Finland. Det finns en lång historia både på och utanför isen länderna emellan och även om det blivit lugnare på slutet så finns det givetvis en rivalitet än idag. Båda lagen kommer kämpa lite extra och göra precis allt för att vinna.

Joonas pratar vidare om den lite speciella känslan att faktiskt vara bortalag i sin egen hemmaarena.

– Självklart kommer det kännas lite konstigt att spela för bortalaget i den arenan jag spenderar näst intill varje dag i. Jag tycker om den här arenan och klubben så mycket så givetvis är det lite märkligt att vara på fel sida, det är tur att det bara är en gång. Utöver detta måste jag säga att det känns väldigt kul att spela i Örebro. Det är alltid fantastisk stämning på våra matcher och mina förhoppningar är att det blir det även i morgon. Många vänner till mig kommer och kollar så det ska bli jättekul att visa upp sig.

Torsdagens match blir blott den andra för Joonas i det finsk landslaget och han berättar ödmjukt om vad han vill åstadkomma på isen.

– Jag kommer ha samma roll som i Örebro och ska försöka ta tillvara på mina styrkor på isen på bästa sätt. För min del gäller det att spela säkert över hela isen. Jag kommer antagligen få en hel del tid i boxplay med om jag förstått rätt.

Hur matchen slutar har Joonas redan klart för sig.

– Trots att många Örebroare kommer bli besvikna så vinner vi med 3-1.