• Huvudsponsorer

Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)

Jalvanti: ”Det ska bli fantastiskt kul att spela i Behrn Arena med landslaget”

10 februari 2016 22:42

Under torsdagens match mellan Tre Kronor och Finland kommer det finnas en spelare från Örebro Hockey på isen. Vi ringde upp Örebro Hockeys backklippa Joonas Jalvanti för att höra hur tankarna går inför morgondagens match.


– Det ska bli fantastiskt kul att spela i Behrn Arena med landslaget. Jag har sett fram emot de här två matcherna länge. Det är andra gången jag är uttagen i det finska landslaget så självklart betyder det oerhört mycket för mig.

Att det finns en speciell relation lagen emellan är något Joonas väljer att framhålla.

– Det är en väldigt speciell relation mellan Sverige och Finland. Det finns en lång historia både på och utanför isen länderna emellan och även om det blivit lugnare på slutet så finns det givetvis en rivalitet än idag. Båda lagen kommer kämpa lite extra och göra precis allt för att vinna.

Joonas pratar vidare om den lite speciella känslan att faktiskt vara bortalag i sin egen hemmaarena.

– Självklart kommer det kännas lite konstigt att spela för bortalaget i den arenan jag spenderar näst intill varje dag i. Jag tycker om den här arenan och klubben så mycket så givetvis är det lite märkligt att vara på fel sida, det är tur att det bara är en gång. Utöver detta måste jag säga att det känns väldigt kul att spela i Örebro. Det är alltid fantastisk stämning på våra matcher och mina förhoppningar är att det blir det även i morgon. Många vänner till mig kommer och kollar så det ska bli jättekul att visa upp sig.

Torsdagens match blir blott den andra för Joonas i det finsk landslaget och han berättar ödmjukt om vad han vill åstadkomma på isen.

– Jag kommer ha samma roll som i Örebro och ska försöka ta tillvara på mina styrkor på isen på bästa sätt. För min del gäller det att spela säkert över hela isen. Jag kommer antagligen få en hel del tid i boxplay med om jag förstått rätt.

Hur matchen slutar har Joonas redan klart för sig.

– Trots att många Örebroare kommer bli besvikna så vinner vi med 3-1.