• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

Motin: ”Det är bara segrar som räknas”

15 februari 2016 19:29

Inför tisdagens bortamatch mot Färjestad tog vi oss ett litet snack med backklippan Johan Motin. Det blev ett samtal om Tre Kronor, Färjestad och slutspurten på grundserien.


Under veckan som gick var Johan en av fyra Örebroare som tränade med Tre Kronor i Behrn Arena. Johan var visserligen bara stand-in för Frölundabacken Oscar Fantenberg denna gång men har sedan tidigare ett gäng landskamper på meritlistan. Enligt Johan finns det tydliga skillnader på spelet i SHL och Tre Kronor.

– Det är helt enkelt ett snäpp till. Alla är där av en anledning och kort och gott lite bättre på allt. Sen är det givetvis så att det krävs olika spelartyper även i Tre Kronor men samtliga är i grund och botten fantastiska hockeyspelare

Även om Johan fick testa på landslagsspel flera gånger under förra säsongen så finns det delar i spelet som han enligt egen utsago behöver utveckla för att cementera sig i truppen.

– För min del så gäller det att försöka hitta en högre lägstanivå. Tittar man på spelare som exempelvis Joel Lundqvist så håller han en väldigt hög nivå dag ut och dag in. Det är någonstans där man måste vara, prestera varje sekund på isen. Sen finns det givetvis massvis av delar i mitt spel jag vill utveckla. Spelet med puck är ett exempel på detta. Det var verkligen hög nivå på träningarna i Behrn Arena med Tre Kronor men samtidigt kände jag att jag hängde med bra vilket givetvis är kul. Sammanfattningsvis så vet jag väl egentligen vad jag är bra på och det gäller för min del att försöka spela enkelt och stabilt i egen zon för då är jag som bäst.

I morgon väntar en het bortamatch mot Färjestad. Ett Färjestad där Johan i mångt och mycket fick karriären att ta fart för snart tio år sedan.

– Det är en jätterolig match att spela. Färjestad är det laget i SHL som ligger närmast oss rent geografiskt så det är klart att det alltid blir speciella matcher med lite derbykaraktär. Jag har även spelat i klubben i fem år så det är klart att det känns lite extra att komma tillbaka till Karlstad. Det är fortfarande många spelare och ledare kvar i klubben sedan min sejour där.

Enligt Johan är det främsta receptet på seger att spela enkelt och inte överarbeta situationerna på isen.

– Att vi håller oss till vårt egna spel och tar tillvara på våra styrkor blir viktigt precis som vanligt. Vi har spelat bra mot topplagen i serien och någonstans tror jag att vi hittat enkelheten i spelet i just dessa matchen. Mot de sämre lagen i serien har vi krånglat till det och försökt lite för mycket. Det är väl inte direkt någon hemlighet att vi blivit hårt straffade mot många av de så kallade sämre lagen.

Tio omgångar kvar av grundserien och Örebro ligger för närvarande i något av ett ingenmansland. Med elva poäng till Brynäs på sjätteplatsen och sexton poäng ner till Rögle på en elfteplats gäller det att ta en match i taget.

– Vi vill givetvis hamna så högt som möjligt i tabellen men det är klart att det är ganska många poäng upp till Brynäs på en direktplats. Det gäller att ta en match i taget hur tråkigt det än låter. Det är bara segrar som räknas och vi ska försöka göra allt för att kunna klättra så många placeringar som möjligt i tabellen. Vi vill självklart spela så mycket som möjligt hemma i Behrn Arena inför våra fantastiska fans och då gäller det att ta en sjunde- eller åttondeplats till play-off.