• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Fjärde raka segern mot Färjestad

16 februari 2016 22:47

I en jämn match drog Örebro det längsta strået och vann efter straffar. Stor matchvinnare Henrik Lundberg som var bra matchen igenom och sedan omutbar i straffläggningen.


Örebro kom i kvällens match till start utan Julius Hudacek som varit småkrasslig och saknades på måndagens träning. I och med Julius Hudaceks frånvaro fick stortalangen Daniel Marmenlind agera båsöppnare. Hemmalaget Färjestad kom i sin tur till start utan magsjuke Hallsbergsonen Johan Ryno och tjecken Milan Gulas.

Örebro var det piggare av lagen i inledningen av matchen och fyra minuter in i den första perioden fick Örebro ordentlig press i hemmalagets zon. Bästa chansen i matchupptakten fick Johan Wiklander när han delikat framspelad av Squires blev helt ren framför mål. Wiklander försökte vänta ut Pogge i hemmamålet men kanadensaren var bra med och kunde rädda. Bara sekunder efter Wiklanders jättechans åkte hemmalagets Travis Turnbull ut två minuter för en hakning. Örebro började det numerära överläget bra med intensitet och desperation i spelet men hade svårigheter att skapa de där riktigt vassa chanserna.

I mitten av den första perioden kom gästernas John Persson fri från höger. Persson drar iväg ett rappt skott som Lundberg räddar. Lundberg har dock ingen vidare koll på pucken som blir liggandes någon decimeter bakom skridskon. Turligt nog för Lundberg ser inte domare Nord detta och blåser av för blockering. Strax efter Perssons chans åker Örebro på sin första utvisning för matchen. Det är Johan Motin som hamnar snett i defensiv zon och blir tvingad till en hakning. Tack vare ett heroiskt jobb från Eriksson, Olsson, Hellström och Ekbom lyckas Örebro rida ut stormen.

Med knappt fem minuter kvar av den första perioden är hemmalaget bara millimeter från att ta ledningen men Oscar Steens avslut träffar stolpen bakom en chanslös Lundberg. Minuten senare är Örebro lite för heta på gröten vid ett byte och blir sex man på isen. Domarduon ser från start ut att missa detta men hemmapubliken står för kvällens högsta visselorkan och får gehör. Med bara sekunder kvar av det numerära överläget tar Färjestad ledningen genom Joakim Nygård. Ett psykologiskt tung mål för Örebro som haft bra koll på Färjestads spel i powerplay.

Kapten Löwdahl sammanfattar den första perioden.

– Det är jämnt där ute på isen. De får spela powerplay två gånger här i slutet av perioden och gör tyvärr mål här strax innan pausen. Vi kan förbättra en hel del även om vi inte på något sätt spelar dåligt här i första. Det gäller för vår del att komma ner och sätta bättre press i offensiv zon.

I upptakten av den andra perioden är hemmalagets Joakim Nygård nära att utöka ledningen men Lundberg gör en jätteräddning med benskyddet. Bortsett från Nygårds friläge går inledningen av den andra perioden helt i Örebros färger. Det känns följaktligen helt logiskt när Örebro 7.31 in i den andra perioden kvitterar genom Libor Hudacek. Otroligt bra jobb av Wiklander som sliter som ett djur innan han spelar upp pucken till Squires i vänstra tekningscirkeln. Squires slänger in pucken framför mål och Hudacek kan bara peta in den bakom Pogge. Om den första perioden gick till Färjestad är det ingen tvekan om vilka som är det bästa laget i den andra. I mitten av den andra perioden får Löwdahl en jättechans men Pogge lyckas rädda med skridskoskenan. Mitt i all Örebropress glömmer man av hemmalagets Oscar Steen på blålinjen. Steen kommer fri mot Lundberg men backhandskottet går någon decimeter över Lundbergs högra axel.

En nöjd Kalle Olsson summerar den andra perioden.

- Vi kommer in mer på mål och spelar betydligt bättre här i den andra perioden. Det är två jämna lag som möts och det gäller att vi är noggranna här i tredje om vi ska vinna matchen.

I upptakten av den tredje perioden drar Johan Motin på sig en utvisning för tripping. En utvisning som enligt undertecknad kändes minst sagt billig. Kenta verkar inte heller helt nöjd med domare Nords beslut och är skogstokig i båset, eller åtminstone skogstokig med den lugne Katrineholmssonens mått mätt. Hemmalagets Travis Turnbull är i det efterföljande powerplayet otroligt nära att överlista Lundberg men denna gång står ribban i vägen. Den tredje perioden bjuder i ärlighetens namn inte på något större skönspel och känslan är att det luktar förlängning lång väg.

Tolv minuter in i den tredje perioden får dock Kalle Olsson en jättechans att ge Örebro ledningen. Anttila smäller på Wikstrand rejält bakom Pogge i hemmamålet och får loss pucken till Eriksson. Eriksson är iskall och istället för att skjuta själv serverar han Olsson på bortre stolpen. Trots massor av tid lyckas Olsson inte överlista den formidable Färjestadkeepern.

Med fem minuter kvar av den tredje perioden åker Anttila på en tackling från hemmalagets Magnus Nygren. Anttila är inte alls nöjd och skäller ut domarna efter noter. Domare Mikael Nord är inte alls nöjd med finländarens beteende och Anttila får sätta sig två minuter på botbänken. Örebro som den senaste månaden spelat ett fantastiskt spel i numerärt underläge gör inga undantag den här kvällen heller utan stressar hemmaspelarna kopiöst över hela isen. Den tredje perioden slutar mållös och matchen går till förlängning.

Trots dryga minuten i fyra mot tre-spel lyckas inte Örebro avgöra i förlängningen och matchen går till straffar. I straffläggningen avgör sedan straffspecialisten Daniel Viksten och Örebro tar med sig två poäng hem i den mörka februarinatten.