• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)

En poäng mot serietvåan Frölunda

19 februari 2016 22:33

I en het och intensiv match lyckades Ville Viitalouma kvittera med bara minuten kvar av ordinarie tid. Väl i förlängningen avgjorde sedan Frölundas finländska landslagsman Artturi Lehkonen på en målvaktsretur.


Örebro kom under kvällen till start med i stort sätt samma lag som besegrade Färjestad i tisdags. Henrik Lundberg som var formidabel senast fick fortsatt förtroende mellan stolparna. Julius Hudacek som saknades senast på grund av sjukdom hade glädjande nog tillfrisknat under veckan och fanns med i kvällens matchtrupp.

Precis som vanligt när göteborgarna kommer på besök inleddes även kvällens match i ett rasande tempo. Båda lagen hade inledningsvis svårt att skapa de där riktigt vassa chanserna och det dröjde fram tills den sjunde minuten innan gästerna fick matchens första riktigt klara målchans. Johan Sundström får en jättechans efter att pucken gått som på ett snöre mellan honom och Andreas Johnson. Som tur var för Örebros del får Sundström pucken lite för nära skridskon när han ska till att skjuta och skottet blir allt annat än bra.

Drygt nio minuter in i den inledande perioden får Marko Anttila ett jätteläge när Frölunda helt glömmer bort finländaren framför mål. Anttila som ser ut att sikta mot det vänstra krysset får dessvärre inte riktigt träff på pucken och Gustafsson kan rädda. Bara minuten efter Anttilas chans får Örebro om möjligt ett ännu bättre läge att ta ledningen. Frölundas back Tom Nilsson slarvar betänkligt på egen blå och Squires blir helt ren. Amerikanen försöker skjuta mellan benen på Gustafsson som dock är med på noterna och stänger igen.

14.57 in i den första perioden åker Kalle Olsson ut två minuter för en hakning. Gästerna snurrar rejält i offensiv zon och Kalle blir mer eller mindre tvingad att stoppa upp poängkungen Ryan Lasch framför kassen. Man brukar prata om bra och respektive onödiga utvisningar, detta var definitivt en bra sådan. Trots ordentlig press från gästerna lyckas Örebro till slut reda ut spelet i numerärt underläge och Henrik Lundberg står ett gäng fina parader.

En belåten Johan Wiklander sammanfattar den första perioden.

– Det är en kul match att spela och jag tycker vi gör det bra där ute. Båda lagen spelar med bra fart och det skapas chanser åt båda håll. Vi måste dock se upp med Frölundas omställningsspel och inte tappa pucken i onödiga lägen.

2.46 in i den andra perioden tar Örebro ledningen genom Ville Viitaluoma. Ett mycket vackert mål där Weinstock serverar Ville på silverfat. Ville gör i sin tur inga som helst misstag utan stöter bara in pucken bakom en chanslös Gustafsson i bortamålet.

Minuten efter målet åker Frölundas Oscar Fantenberg ut två minuter för en slashing. Örebro bosätter sig i offensiv zon och är ytterst nära att också utöka ledningen men pucken dansar på fel sida av mållinjen.

8.28 in i den andra perioden åker Alexander Hellström ut två minuter för slashing och bara 20 sekunder senare åker även Anders Eriksson ut två minuter för samma förseelse. Frölunda etablerar ett våldsamt tryck i spel fem mot tre och lyckas till slut kvittera genom Henrik Tömmernes. Tömmernes träffar oturligt nog en Örebrospelare i klungan framför mål och Lundberg är chanslös.

Med två minuter kvar av den andra perioden får Marko Anttila återigen ett jätteläge att ge Örebro ledningen men skottet blir för dåligt även denna gång och Gustafsson kan parera.

Kapten Löwdahl summerar en intensiv och händelserik andraperiod.

– Det är väldigt mycket kamp och hög fart där ute på isen. Jag är lite störd av vissa domslut här i den andra perioden men så är det ibland. Vi ska helt enkelt fortsätta som vi gör även i tredje, det ser bra ut i dag tycker jag.

I inledningen av den tredje perioden tar Frölunda ledningen genom Ryan Lasch. Johan Sundström drar iväg ett rappt backhandskott som Lundberg räddar men lämnar retur på. På returen är Ryan Lasch helt ren och trycker in pucken i nätmaskorna.

Bara minuten efter gästernas ledningsmål åker Tom Nilsson ut två minuter för en tripping. I samband med utvisningen åker också Libor Hudacek ut tio minuter för att han enligt domarduon ska ha avlossat ett skott mot Gustafsson efter avblåsning. Otroligt svagt av domarduon då det i själva verket inte var mycket mer än en lätt lyftning från slovakens sida. Örebro får ingen ordning på det efterföljande spelet i powerplay och gästerna kan rensa undan pucken och få tiden att gå.

10.38 in i den tredje perioden åker gästernas Johan Sundström ut två minuter för en tripping. Den här gången får Örebro betydligt bättre koll på pucken och lyckas etablera tryck i offensiv zon. Trots ordentlig press under dryga minuten har Örebro svårt att få skotten att gå igenom och Frölunda lyckas reda ut spelet i numerärt underläge.

Med fem minuter kvar av den tredje perioden får Frölunda en jättechans att avgöra när man kommer två mot en men Anton Axelsson fumlar och får inte ens iväg ett avslut mot mål.

Med dryga minuten kvar av matchen kvitterar Örebro genom Ville Viitaluoma. Joel Mustonen slår en fantastisk passning till Ville på den bortre stolpen. Precis som vid 1-0-målet kan Ville bara lägga in pucken i det öppna målet.

1.43 in i förlängningen avgör Frölundas Artturi Lehkonen. Finländaren slår in en retur i öppen kasse efter att Henrik Lundberg gjort en bra räddning på första skottet.

Johan Tornberg sammanfattar matchen på presskonferensen.

– Det var en jämn match. Jag tycker vi gör en bra insats i dag och det är starkt av oss att lyckas kvittera där på slutet. När vi spelar så bra som vi gjorde i dag ger vi oss chans att vinna även mot bra lag som Frölunda. Det är fantastiskt roligt för Ville att få sätta dit två mål i dagens match. Vi kan ta med oss mycket från kvällens match och i det stora hela är jag nöjd med vår insats.

Om spelet i Powerplay.

– Vi måste kunna spela så otroligt mycket bättre i powerplay. Det har satt sig lite i huvudet hos killarna och självförtroendet är väl inte det bästa när vi är en man mer på isen. Vi försöker med allt vi kan på träningarna men ibland vill det sig inte riktigt.