• Huvudsponsorer

Fre 06 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Seger med 3-2 borta mot Växjö

2 oktober 2014 22:28

Det var en riktigt jobbig bortamatch som stod för dörren i kväll. Växjö är guldfavorit i årets SHL och har formen med sig i inledningen. Örebro Hockey hade innan matchen kommit rätt i spelet och formen fanns där, det visste nog alla Örebrosupportrar.


När spelet började och första perioden var igång så gällde det att hålla Växjös starka offensiv och aggresiva spel på håll. Killarna visste om att inga dumma utvisningar var tillåtet och det gällde att hålla fokus hela tiden, i varje situation. Första perioden slutar 0-0 och Örebro klarar av ett box play. Skotten slutar 9-4 till Växjö.

Andra perioden drar igång och Växjö kämpar på och får utdelning tidigt i perioden då Patrik Lundh gör 1-0 efter 2:26. Örebro får chansen i power play men når inte riktigt fram. Framförallt inte i det andra försöket då Växjö tar pucken vid blå och i friläget som uppstår sätter 2-0 i numerärt underläge, målskytt Gustav Rydahl. 2-0 till hemmalaget efter två perioder och skotten stannade på 8-8.

Tredje perioden startar och Örebro får ett tidigt power play, men det dröjer till den sjätte minuten innan utdelningen kommer. Viitaluoma hittar till Antilla som på direktskott får till en sådan träff att ingen i Vida Arena hinner reagera. Vittring för Örebro som krigar på. När spelet hunnit fram till dryga tretton minuter så hamnar Motin i läge att få pucken mot mål, pucken styrs förbi målvakten i Växjö och kvitteringen är ett faktum. Jubel i Örebro och tyst i Växjö. Daniel Viksten skrivs på målet men han gav det efteråt till Motin. Viksten skrivs dock för mål tre minuter senare. Direktskott från Viksten, liknande det vi tidigare sett gör att segermålet hamnar i maskorna bakom hemmamålvakten. Örebro gör en sensationell vändning i Småland och åker hem med tre poäng. Skotten i sista slutar 11-10, totalt 30-22.

– Det var otroligt skönt att åka ner och vinna. Vi spelade inte bra första två perioderna men vi gör det riktigt bra i tredje. Det blir förlösande när Antilla gör 2-1, Hudacek gör ju en väldigt avgörande räddning innan vårt segermål. Vi visar stark moral när vi vänder matchen, hälsar Daniel Viksten från middagsbordet som innehåller råris.