• Huvudsponsorer

Tor 02 Feb  (1 match)
Lör 04 Feb  (1 match)
Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)

Örebro Hockey föll i Göteborg

20 februari 2016 21:39

I en jämn match blev 20 sekunder i första perioden minst sagt ödesdigra och Örebro orkade aldrig komma tillbaka från 2-0-underläge.


Till skillnad mot gårdagens match började dagens tillställning lite mer avvaktande från båda håll. Örebro var det något hetare laget i inledningen av matchen och var också nära att ta ledningen genom Marko Anttila. Anttila lyckades få pucken mellan benen på Lasse Johansson i hemmamålet men oturligt nog stannade pucken på mållinjen och Johansson kunde blockera. Bara minuten efter Anttilas jättechans tar hemmalaget ledningen. Det är den landslagsmeriterade forwarden Patrik Carlsson som gör mål efter en snabb omställning. Bara 20 sekunder efter Frölundas ledningsmål utökar man också ledningen genom den 16-årige finländaren Kristian Vesalainen. Det är en stökig situation framför mål där Örebro helt tappar markeringen på Vesalainen som först skjuter ett skott och sedan kan slå in egen retur. Frölunda är bara millimeter från att även göra 3-0 i slutskedet av tredje perioden men Henrik Lundberg håller kvar Örebro i matchen.

Precis som den första perioden inleder Örebro även den andra på ett bra sätt och är nära att reducera genom både Martin Johansson och Johan Wiklander. Lasse Johansson i hemmamålet är dock bra med och står för en kvick räddning med plockhandsken på Martins handledsskott och en vass benparad på Wiklanders styrning.

Nio minuter in i den andra perioden åker Marcus Weinstock ut två minuter för puck-out. Hemmalaget etablerar ett vansinnigt tryck framför Henrik Lundberg men göteborgssonen visar att han är spelsugen och står för ett flertal högkvalificerade räddningar. I slutskedet av den andra perioden får Örebro ett ypperligt tillfälle att reducera när man får spela fem mot tre i 28 sekunder. Marcus Weinstock är otroligt nära att reducera men precis som för Anttila i första perioden dansar pucken på fel sida av mållinjen och Johansson kan blockera.

Trots att Örebro gör en fin tredje period och är minst lika bra som hemmalaget Frölunda vill det sig inte riktigt. Pucken studsar helt enkelt inte Örebros väg den här mörka februarikvällen i ett snöigt Göteborg och Frölunda vinner med 2-0.

Lars Ivarsson på presskonferensen.

– Jag tycker vi gör en bra match där vi står upp hela matchen. Vi är återigen helt urusla i powerplay och måste försöka få ordning på detta så snart som möjligt. Jag tycker att vi gör två jättebra matcher mot Frölunda där båda matcherna egentligen kunde ha slutat lite hur som helst.