• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Weinstock inför Djurgården: ”Det är bara att knyta näven i fickan”

24 februari 2016 21:23

Inför torsdagens hemmamatch mot Djurgården ringde vi upp kulturbäraren Marcus Weinstock. Det blev ett samtal om tisdagens bottennapp, det undermåliga spelet i powerplay och vikten av att bryta ihop
och komma igen.


Efter gårdagens missräkning i Coop Norrbotten Arena är det ett revanschsuget Örebro Hockey som laddar om inför torsdagens hemmamöte med de mesta mästarna Djurgårdens IF. En besviken Marcus sammanfattar gårdagens match och talar om vikten att snabbt revanschera sig.

– Vi får helt enkelt inte spela som vi gjorde i går. Vi gör en urusel match och på den här nivån blir man ordentligt straffad. Det är jättesvårt att säga varför vi fallit ihop som ett korthus mot Luleå och Karlskrona men samtidigt går det inte att bryta ihop fullständigt. Vi är otroligt revanschsugna och det är skönt att det är match i morgon igen.

Trots att spelet i många fall varit bra på slutet så finns det enligt Marcus en detalj som lämnat mycket i övrigt att önska.

– Spelet i powerplay, ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det var länge sedan vi gjorde mål i denna spelform och det är självklart att vi är allt annat än nöjda. Vi spelade egentligen ganska bra mot Frölunda i powerplay men när vi inte har något självförtroende är det lätt att leta passningar istället för att ta skott. Det känns som vi ibland söker passningar och bättre lägen till förbannelse och sedan blir det ingenting av någonting. Bortser man från gårdagens match har vi egentligen spelat ganska bra nu de senaste veckorna. Vi slog Färjestad borta och med ett effektivare spel i powerplay hade vi kunnat slå Frölunda med.

Även om säsongen hittills inte riktigt motsvarat förväntningarna så ser Marcus enorm potential i den klubb han för närvarande gör sin sjätte säsong i.

– Det är klart att vi ska ta nästa steg. Vi har alla förutsättningar för att etablera oss som ett topplag i SHL. Jag tror dock att det är viktigt att inte helt glömma den klättring klubben gjort de senaste säsongerna. Vi har egentligen tagit ett steg framåt varje år de senaste fem säsongerna och etablerat oss som ett stabilt lag i SHL. Det är väl nuvarande säsong som inte riktigt blivit vad vi tänkt oss hittills men det är fortfarande många matcher kvar att spela och jag tror inte man får glömma av vilken jämn serie det faktiskt är. Det är så otroligt små marginaler som avgör där ute på isen.

Torsdagens möte med Djurgården blir det fjärde för säsongen. Av de tidigare tre mötena har Örebro vunnit två där det senaste slutade med Örebroseger efter att laget gått upp i en 0-3-ledning redan efter en kvart och chockat publiken på ett fullsatt Hovet. Huvudstadslaget har dock radat upp segrar på slutet och är ett av seriens formstarkaste lag.

– Djurgården är ett riktigt bra lag och blir givetvis en tuff nöt att knäcka. Vi är ju självklart oerhört revanschsugna och vill studsa tillbaka direkt. Det gäller att komma in på bästa sätt i matchen och tävla om varenda puck där ute på isen. Är samtliga spelare med redan från start och beredda att göra skillnad så väl offensivt som defensivt har vi en stor chans att vinna.

När samtalet lider mot sitt slut passar Marcus på att skicka en hälsning till publiken i Behrn Arena:

– Jag hoppas att ni kommer och fortsätter att stötta oss. Jag vet att det varit en del upp och ner hittills under säsongen, men jag lovar att vi kommer igen. Fortsätt på det sätt som ni gör och var lika fantastiska som alltid så ska vi se till att resa oss tillsammans. Mina förhoppningar är att detta kan bli en väldigt lång vår i Behrn Arena.