• Huvudsponsorer

Lör 05 Mar (1 match)
Tis 08 Mar (1 match)
Tor 10 Mar (1 match)
Lör 12 Mar (1 match)
Lör 17 Sep (1 match)
Lör 24 Sep (1 match)
Tor 29 Sep (1 match)
Lör 01 Okt (1 match)
Fre 07 Okt (1 match)
Lör 08 Okt (1 match)
Tor 13 Okt (1 match)
Lör 15 Okt (1 match)
Tis 18 Okt (1 match)
Tor 20 Okt (1 match)
Lör 22 Okt (1 match)
Tis 25 Okt (1 match)
Tor 27 Okt (1 match)
Lör 29 Okt (1 match)
Tor 10 Nov (1 match)
Lör 12 Nov (1 match)
Tis 15 Nov (1 match)
Tor 17 Nov (1 match)
Lör 19 Nov (1 match)
Tis 22 Nov (1 match)
Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)

Nystart för Örebro Hockey

11 november 2013 23:20

Uppehållet är till ända och SHL är tillbaka i all dess härlighet. Imorgon kväll tar Örebro Hockey sina första skär på isen igen, något man gör i Behrn Arena mot Modo. Duon Patrik Ross och Marcus Weinstock är båda laddade inför att dra igång efter en veckas vila.


Senast Örebro Hockey spelade en match var fredagen den första november. Då föll laget med kännbara 7-0 borta mot Växjö, en förlust laget nu haft tid på sig att smälta. Nederlaget mot Växjö var en slutpunkt på en tung period för laget, en period som man nu hoppas kunna ta sig ur. Att landslagsuppehållet kom lägligt håller Marcus Weinstock med om.

  • Som det blev nu på slutet när det gick som det gick så var det bra att få vila lite och få in mer energi i laget. Vi har tränat bra under uppehållet, det har sett piggt och rappt ut.

Örebro har ägnat den gångna veckan åt att vila upp sig och vässa formen. Patrik Ross berättar att laget tränade måndag till torsdag, för att därefter ha ledigt över helgen. På söndagen återupptogs träningen, och man tränade även idag måndag.

Det har med andra ord varit en intensiv period under landslagsuppehållet. Men Ross förklarar att man från ledarstabens sida valt att inte köra alltför hårt. Istället har killarna fått chansen att återhämta sig, något som gett resultat. Ross säger att laget sett jättebra ut och att man står redo.

  • Det är matchvärmning imorgon sen är det upp på hästen imorgon kväll. Det är lite nystart för oss nu, så det gäller att vara med från start, förklarar Ross.

Imorgon kväll är det alltså dags för Örebro Hockey att kicka igång seriespelet igen. Man gör det hemma i Behrn Arena mot Modo. Det är ett motstånd som visade upp en god form före uppehållet, något som Weinstock påpekar. Även tränare Ross är inställd på en mycket stor utmaning.

  • Det är en tuff match. Om du tittar på Modo så har de en förlust på sina nio senaste matcher, så de har gått som tåget. Så det kommer att bli en tuff match för oss, konstaterar han.

Lagen har mötts en gång tidigare under hösten. Även det mötet spelades i Behrn Arena, då Modo blev vinnare via 2-3 efter förlängning.

En som vill att det ska sluta roligare imorgon är Marcus Weinstock. Att han tillsammans med sitt lag nu inleder återstarten av serien med en hemmamatch ser han som extra kul. Allting talar för fullt hus och ännu en hockeyfest.

  • Det ska bli skönt. Det är alltid kul att spela hemma och det blir mycket folk. Vi ska gå ut och göra det absolut bästa vi kan och förhoppningsvis ta tre poäng, avslutar Marcus.

Både Ross och Marcus har talat, laget är laddat och på tisdagskvällen jagas nya poäng. Klockan 19.00 radar man upp sig på Behrn Arenas is. Örebro Hockey kommer då att gå för en seger och de kommer att behöva ditt stöd.