• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Fre 06 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Mån 09 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Nystart för Örebro Hockey

11 november 2013 23:20

Uppehållet är till ända och SHL är tillbaka i all dess härlighet. Imorgon kväll tar Örebro Hockey sina första skär på isen igen, något man gör i Behrn Arena mot Modo. Duon Patrik Ross och Marcus Weinstock är båda laddade inför att dra igång efter en veckas vila.


Senast Örebro Hockey spelade en match var fredagen den första november. Då föll laget med kännbara 7-0 borta mot Växjö, en förlust laget nu haft tid på sig att smälta. Nederlaget mot Växjö var en slutpunkt på en tung period för laget, en period som man nu hoppas kunna ta sig ur. Att landslagsuppehållet kom lägligt håller Marcus Weinstock med om.

- Som det blev nu på slutet när det gick som det gick så var det bra att få vila lite och få in mer energi i laget. Vi har tränat bra under uppehållet, det har sett piggt och rappt ut.

Örebro har ägnat den gångna veckan åt att vila upp sig och vässa formen. Patrik Ross berättar att laget tränade måndag till torsdag, för att därefter ha ledigt över helgen. På söndagen återupptogs träningen, och man tränade även idag måndag.

Det har med andra ord varit en intensiv period under landslagsuppehållet. Men Ross förklarar att man från ledarstabens sida valt att inte köra alltför hårt. Istället har killarna fått chansen att återhämta sig, något som gett resultat. Ross säger att laget sett jättebra ut och att man står redo.

- Det är matchvärmning imorgon sen är det upp på hästen imorgon kväll. Det är lite nystart för oss nu, så det gäller att vara med från start, förklarar Ross.

Imorgon kväll är det alltså dags för Örebro Hockey att kicka igång seriespelet igen. Man gör det hemma i Behrn Arena mot Modo. Det är ett motstånd som visade upp en god form före uppehållet, något som Weinstock påpekar. Även tränare Ross är inställd på en mycket stor utmaning.

- Det är en tuff match. Om du tittar på Modo så har de en förlust på sina nio senaste matcher, så de har gått som tåget. Så det kommer att bli en tuff match för oss, konstaterar han.

Lagen har mötts en gång tidigare under hösten. Även det mötet spelades i Behrn Arena, då Modo blev vinnare via 2-3 efter förlängning.

En som vill att det ska sluta roligare imorgon är Marcus Weinstock. Att han tillsammans med sitt lag nu inleder återstarten av serien med en hemmamatch ser han som extra kul. Allting talar för fullt hus och ännu en hockeyfest.

- Det ska bli skönt. Det är alltid kul att spela hemma och det blir mycket folk. Vi ska gå ut och göra det absolut bästa vi kan och förhoppningsvis ta tre poäng, avslutar Marcus.

Både Ross och Marcus har talat, laget är laddat och på tisdagskvällen jagas nya poäng. Klockan 19.00 radar man upp sig på Behrn Arenas is. Örebro Hockey kommer då att gå för en seger och de kommer att behöva ditt stöd.