Välkommen, Patrik Puistola!
Publicerad: 2024-05-07
Nyhet
Patrik Puistola ansluter till Örebro Hockey med ett nyskrivet tvåårskontrakt.

23-årige Patrik Puistola kommer närmast från Jukurit där han under de senaste säsongerna varit en framstående spelare. Den finske forwarden har under de senaste veckorna imponerat på internationell nivå och så sent som för några dagar sedan blev Patrik uttagen i Finlands VM-trupp. Nu väntar spel i Sverige för Patrik då han har skrivit på ett kontrakt med Örebro Hockey som sträcker sig över säsongen 2025/26.

– Det känns först och främst väldigt bra att kunna addera Patrik till vårt lagbygge. Vi har följt Patrik på nära håll och gillar verkligen det vi har sett från honom. I Patrik får vi in en spelare i en bra ålder som kommer kunna vara med och göra skillnad framåt. Nu har Patrik också imponerat på internationell nivå och det ska bli spännande att se honom i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl.

För Patrik är Sverige inte en ny bekantskap. Patriks pappa, Pasi Puistola, var under flera år en tongivande spelare i HV71 och Patrik ser nu fram emot att återvända till Sverige för att dra på sig Örebrotröjan.

– För mig känns det här jättespännande och jag ser verkligen fram emot att få träffa lagkamrater, tränare och speciellt fansen. Jag vill ta nästa steg i min karriär, vara en ledande spelare i SHL och då känns Örebro som helt rätt miljö för mig, säger Patrik Puistola.

Patrik Puistola
Ålder: 23 år
Längd: 183 cm
Vikt: 79 kg
Skjuter: Vänster
Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2025/26

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson