Med en imponerande meritlista från Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård, där han axlat rollerna som kökschef och köksmästare, samt som delägare och drivande kraft bakom den hyllade Bryggerikrogen i Nora, kliver Erik nu in i sin nya roll med tydligt fokus: att ta mat- och dryckesupplevelsen i Behrn Arena till nästa nivå. Med passion, kreativitet och fingertoppskänsla ska han utveckla ett starkt och hållbart koncept som gör arenan till en självklar destination – alla årets 365 dagar.
– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Örebro Hockeys satsning. Att få vara med och bygga upp ett helhetskoncept där mat och dryck inte bara är något som serveras på matchdagar, utan något som lever året runt, känns både spännande och utmanande, säger Erik Lindeberg.
Rekryteringen är en del av klubbens långsiktiga strategi för att skapa en starkare, mer hållbar och upplevelsebaserad mötesplats – 365 dagar om året. Målsättningen är att vara Örebros bästa mötesplats och på så sätt erbjuda en helhetsupplevelse när det kommer till möten, konferenser samt event.
– Vi vill att Behrn Arena ska vara en levande destination varje dag på året, inte bara när pucken släpps. Med Erik vid rodret tar vi ett stort steg mot att skapa ett mat- och dryckeskoncept som håller hög kvalité och bjuder in till upplevelser även utanför matcherna, säger Andreas Westlund, VD för Örebro Hockey.
I rekryteringsprocessen har Roger Hjälm, välkänd entreprenör inom svensk gastronomi, varit rådgivande. Han ser stora möjligheter i satsningen.
– Erik är inte bara en skicklig kock och ledare – han har dessutom förmågan att tänka konceptuellt och långsiktigt. Att skapa ett mat- och dryckeserbjudande som lever året runt kräver nytänkande, och Erik är helt rätt person för det uppdraget, säger Roger Hjälm.
Erik Lindeberg tillträder sin nya tjänst i början av augusti 2025. Arbetet med att utveckla det nya mat- och dryckeskonceptet inleds omgående.